Spring naar inhoud

Immink

De bewoningsgeschiedenis van Immink, Varsseveldseweg 101

1) Willem Eijtink uit Bocholt en Derksken Vos van Voskeunen uit Zieuwent hebben eerst op een pachtboerderij van Huize Harreveld gewoond, aan de Lindeboomweg toen die werd afgebroken zijn ze hier in 1833 nieuw voor zichzelf begonnen.

2) Na het overlijden van Willem Eijtink in 1845 wordt de boerderij overgedaan aan Bernardus Gotink en Aleijda Nijhuis beide uit Ruurlo. Het lijkt erop dat de rest van het gezin Eijtink terug is gegaan naar Duitsland want van geen van allen is een overlijden of een huwelijk te vinden.

3) Als in 1912 Antonij Lensink en ook inwonende zwager Lambertus Gotink zijn overleden, gaat Reindina Gotink apart wonen in een bijgebouwtje met huisnr. F 43a en wordt de boerderij per 30-5-1913 overgedaan aan Bernardus Theodorus Immink uit Velthunten

Hoe moet ik het overzicht lezen? Deze bewoningsgeschiedenis is het resultaat van noeste en volhardende arbeid van Anton Stortelder. Om het overzicht goed te kunnen lezen is het verstandig om de inleiding van zijn boek ‘Bewoningsgeschiedenissen van boerderijen in Harreveld’ door te nemen welke u ook op deze site vindt.

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [104.58 KB]

Gepubliceerd inArchief
Oudheidkundige vereniging Harvelt 2022