Spring naar inhoud

Bij Kostverloarn

De bewoningsgeschiedenis van Bij Kostverloarn, Varsseveldseweg 90

1) De weduwe van Jan Buijl, Catharina van Groningen, komt van boerderij Kock. Zij komt hier te wonen waarschijnlijk in een schuur van het Kemkes. Vader Jan en zoon Johannes hebben hier nooit gewoond de eerste was toen al overleden en de tweede was toen al gehuwd in Achter-Zieuwent. In 1879 verlaten ze deze woning en komen op de pachtboerderij Lubbers.

2) Gradus Lensink komt in 1879 van het Bonekamp op deze boerderij. Hij was daarvoor eerst pachter op het Joostenhuus en daarna op Bonekamp.

3) Johannes Hendrikus Rietberg verhuist rond 1888 naar een nieuw huis (Lindeboomweg 17). Gradus Lenderink komt dan hier wonen, daarvoor woonde hij op Bannink.

4) Zoon Bernard komt in 1892 vanuit Duitsland weer bij zijn ouders wonen. In april 1897 vertrekt hij naar Winterswijk waar hij als rijksveldwachter is benoemd.

5) In 1906 blijken Johannes Henricus Kampshof en Engelina Eitinck op dit adres te wonen F 42 te wonen, daarvoor woonden ze bij haar ouders in. Ze hebben nieuw gebouwd wat verder van de Varsseveldseweg af. Het is niet zeker of dat in 1906 al was of een paar jaar later.

Hoe moet ik het overzicht lezen? Deze bewoningsgeschiedenis is het resultaat van noeste en volhardende arbeid van Anton Stortelder. Om het overzicht goed te kunnen lezen is het verstandig om de inleiding van zijn boek ‘Bewoningsgeschiedenissen van boerderijen in Harreveld’ door te nemen welke u ook op deze site vindt.

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [177.74 KB]

Gepubliceerd inArchief
Oudheidkundige vereniging Harvelt 2022